Wij zoeken vrijwilligers!

Een fijne plek om te wonen en te werken, voor jongeren met een verstandelijke beperking en een prachtige plek om te werken voor het team en de vrijwilligers die ze  begeleiden. Dat is de Wondere Wereld. In januari 2021 zijn we gestart met ons woon- en werkinitiatief in Huize Midwijck in Vorden. Met regelmaat zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om samen met de jongeren en ons de Wondere Wereld tot een echt thuis te maken!

 

Wat ga je doen?

Huize Midwijck bestaat  al sinds 1853 en heeft een nieuwe bestemming gekregen. Het is het thuis van 8 jongeren geworden, die voor het eerst uit huis zijn gegaan. De jongvolwassenen runnen met elkaar een gezamenlijk huishouden. Ze werken in onze eigen winkel en in het atelier,  in de Bed & Breakfast, in onze tuin en bij diverse opdrachtgevers in de directe omgeving.

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om de jongeren verder te helpen in het groeien en bloeien. Op dit moment zijn we op zoek naar:

  • iemand die op dinsdagmiddag zin en tijd heeft om onze harde werkers te helpen in het atelier en in de winkel.
  • iemand die op donderdagmiddag zin en tijd heeft om onze harde werkers te helpen in het atelier en in de winkel.
  • een vrijwilliger die het leuk vindt om ons te helpen in de moestuin. Dag en tijd kan in overleg.
  • Iemand die ons 1 x per week wil helpen met het strijkgoed van de B&B
  • Heb je een ander leuk idee waar je je graag voor in wilt zetten? Laat het ons vooral weten.

Wat vragen we?

We zoeken vrijwilligers met een gezonde dosis humor en een ruim hart.

We vinden het belangrijk dat je feeling hebt met onze jongeren. Afhankelijk van wat je als vrijwilliger bij ons komt doen, zullen we met je bespreken wat er belangrijk is. We vragen je in ieder geval een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overhandigen

 

Wat bieden wij

Een omgeving waar jij je thuis voelt en tot je recht komt: korte lijnen, open vragen, eerlijke antwoorden en de mogelijkheid om jouw talenten in te zetten. Maar vooral de kans om betrokken te worden bij een prachtige groep jongeren die graag veel plezier maken.
Als vrijwilliger krijg je bij ons geen vergoeding, maar word je wel rijkelijk beloond met liefde, gezelligheid en enthousiasme.

 

Geïnteresseerd?

Wil en kun je iets voor ons betekenen?
Stuur dan vooral een mailtje naar wilma@de-wondere-wereld.nl
of neem contact op met Wilma van Leeuwen op telefoonnummer 0642774267