Wij zoeken vrijwilligers!

Een fijne plek om te wonen en te werken, voor jongeren met een verstandelijke beperking en een prachtige plek om te werken voor het team en de vrijwilligers die ze gaan begeleiden. Dat is de Wondere Wereld. In januari 2021 zijn we gestart met ons woon- en werkinitiatief in Huize Midwijck in Vorden. Per die datum zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om samen met de jongeren en ons de Wondere Wereld tot een echt thuis te maken!
(Door de Coronamaatregelen kunnen we op dit moment nog geen vrijwilligers inzetten. Mocht het je leuk lijken om je in te zetten wanneer dit wel weer mag, neem dan vooral contact met ons op!)

 

Wat ga je doen?

Huize Midwijck bestaat  al sinds 1853 en heeft een nieuwe bestemming gekregen. Het is het thuis van 8 jongeren geworden, die voor het eerst uit huis zijn gegaan. De jongeren, tussen de 17 en 21 jaar, runnen met elkaar een gezamenlijk huishouden. Ze gaan werken in onze eigen winkel en atelier, binnenkort in de Bed & Breakfast, in onze tuin en bij diverse opdrachtgevers in de directe omgeving.

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om de jongeren verder te helpen in het groeien en bloeien.
Dit kan door hen te begeleiden in het atelier en in de winkel, door hen te ondersteunen bij het koken van de avondmaaltijd, maar ook door een spelletje te komen doen. Mocht je groene vingers hebben en het leuk vinden om ons te helpen in de tuin dan ben je meer dan welkom. Vind je het leuk om onze jongeren naar hun dagbestedingsplek te brengen met je eigen auto? Ook daar zoeken we mensen voor.
Heb je een ander leuk idee waar je je graag voor in wilt zetten? Laat het ons vooral weten.

 

Wat vragen we?

We zoeken vrijwilligers met een gezonde dosis humor en een ruim hart.

We vinden het belangrijk dat je feeling hebt met onze jongeren. Afhankelijk van wat je als vrijwilliger bij ons komt doen, zullen we met je bespreken wat er belangrijk is. We vragen je in ieder geval een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overhandigen

 

Wat bieden wij

Een omgeving waar jij je thuis voelt en tot je recht komt: korte lijnen, open vragen, eerlijke antwoorden en de mogelijkheid om jouw talenten in te zetten. Maar vooral de kans om betrokken te worden bij een prachtige groep jongeren die graag veel plezier maken.
Als vrijwilliger krijg je bij ons geen vergoeding, maar word je wel rijkelijk beloond met liefde, gezelligheid en enthousiasme.

 

Geïnteresseerd?

Wil en kun je iets voor ons betekenen?
Stuur dan vooral een mailtje naar wilma@de-wondere-wereld.nl
of neem contact op met Wilma van Leeuwen op telefoonnummer 0642774267