Gezocht voor het schooljaar 2024-2025


Wij zoeken een stagiaire (HBO/MBO)

Een fijne plek om te wonen en te werken, voor jongeren met een verstandelijke beperking én een prachtige plek om stage te lopen. Dát is de Wondere Wereld. Sinds januari 2021 is ons woon- en werkinitiatief in Huize Midwijck in Vorden gestart. We hebben vanaf september 2024 plek voor een stagiaire die zijn of haar handen uit de mouwen wil steken en wil ervaren hoe fijn het is om deel uit te maken van een kleinschalig initiatief.

Wat ga je doen?

Huize Midwijck is het thuis van 8 jongeren die voor het eerst op zichzelf zijn gaan wonen. De jongeren, tussen de 20 en 23 jaar, runnen met elkaar een gezamenlijk huishouden. Ze werken in onze eigen winkel, in de Bed&Breakfast en bij diverse opdrachtgevers in de directe omgeving.

Als stagiaire ga je ondersteunen bij het wonen en werken van onze jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Al onze bewoners zijn in 2021 voor het eerst uit huis gegaan en bij de Wondere Wereld komen wonen. Ze runnen met elkaar het huishouden, waar ze hulp en ondersteuning bij nodig hebben. Daarnaast werken ze in ons eigen atelier en in de winkel en runnen ze sinds 1 april 2023 samen de B&B Huize Midwijck. Ook de (moes) tuin is een plek waar al onze jongeren hun steentje aan bijdragen. En jij mag hen daar bij helpen!

Wat vragen we?

We zoeken een stagiaire (MBO/HBO) voor een jaarstage met een gezonde dosis humor en een ruim hart met de volgende competenties:

  • leergierig
  • enthousiast
  • gemotiveerd om onze jongeren te zien en te waarderen
  • uitgaan van een positief mensbeeld wat gericht is op mogelijkheden, ontdekken en groeien
  • bij kunnen dragen aan een leuke en fijne (werk) sfeer

Wat bieden wij

Een unieke leerplek waar jij je snel thuis zal voelen en tot je recht komt: korte lijnen, open vragen, eerlijke antwoorden en de mogelijkheid om jouw talenten in te zetten. Maar vooral de kans om betrokken te worden bij een prachtige groep jongeren die graag veel plezier maken. 
De Wondere Wereld is een jong, kleinschalig initiatief met een vast en klein team, waardoor er volop mogelijkheden en kansen zullen zijn.

Solliciteren

Ben jij de enthousiaste en leergierige student die graag wil ontdekken hoe mooi het vak van begeleider wonen en werken is? Stuur je motivatie en cv dan naar wilma@de-wondere-wereld.nl
Wanneer wij nader kennis met je willen maken, nemen we contact met je op!

NB. Wij hebben geen plek voor een BBL-student.

Informatie

Voor meer informatie kun je ons bellen. Het nummer van Wilma van Leeuwen is 06-42774267. Zie ook www.de-wondere-wereld.nl voor meer informatie.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.