de Wondere Wereld

Soms wordt er een zaadje geplant en blijft dat zaadje een tijdje liggen, omdat de tijd er nog niet rijp voor is om te ontkiemen. Dan komt er een moment waarop dat zaadje gevoed wordt, door ideeën, wensen, dromen en het goede gevoel en begint het te groeien en te groeien… Het blijkt niet meer te stoppen en groeit door tot een prachtige bloem met geur, kleur, een mooie vorm en heel veel warmte in zich. Dan wordt het tijd om de bloem te plukken, ervan te genieten en hem in een boeket te plaatsen, zodat hij nog beter tot zijn recht komt. Je verbaast je erover, dat zo’n mooi wonder in deze wereld bestaat.

Zo ging het met wat we nu noemen: ‘De Wondere Wereld’

De Wondere Wereld is een woon- en werkinitiatief in Vorden. In januari 2021 zijn 8 kanjers verhuisd naar Huize Midwijck aan de Zutphenseweg 12 in Vorden. Acht jongeren in de leeftijd van 20 tot 23 jaar wonen en werken samen in dit prachtige huis. Er wordt ondersteuning, verzorging en begeleiding geboden door een klein professioneel team. De jongeren runnen met elkaar een gezamenlijk huishouden en gaan onder andere werken in ons eigen atelier, bijbehorende winkel, werken voor de webshop en in onze gloednieuwe B&B Huize Midwijck. Ben je nieuwsgierig geworden?

Kijk dan eens verder rond op onze website.

Vragen? Bel of mail ons dan:
Wilma van Leeuwen, 06-42774267, wilma@de-wondere-wereld.nl
of Merel Durand 06-20328423, merel@de-wondere-wereld.nl

Onze doelgroep

In ons huis is er plek voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is voor ons belangrijk dat het een fijne groep is, waar een ieder er mag zijn. Zowel bij het wonen als bij het werken. De ondersteuningsvraag kan verschillend zijn. Heb je naast je verstandelijke beperking een lichte psychiatrische ondersteuningsbehoefte of een lichamelijke beperking, dan moeten we met elkaar bespreken wat in ons huis de mogelijkheden zijn. 

Op dit moment wonen er acht geweldige jongeren, tussen de 20 en 23 jaar,  bij de Wondere Wereld. Daarmee zijn alle kamers vol. Het huis is voor de jongeren een ‘thuis’ geworden waar ze vervolgens de rest van hun leven zouden kunnen blijven wonen.

Binnen ons atelier, de winkel, de B&B en in de tuin is er ook plek voor mensen die bij ons willen komen werken, maar elders wonen. Lees hiervoor verder bij het kopje ‘aanmelden’.

Als je bij ons wilt komen wonen en werken heb je een beschikking vanuit de Wet Langdurige Zorg in een Persoons Gebonden Budget nodig.

DWW is lid van:

DWW is een:

erkend leerbedrijf in de zorg